HTML

KósaLajos

Egy poszt lesz, semmi több

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Köszönjük Lajos, köszönjük Péter!

2010.06.04. 23:03 jop

Mélyen tisztelt Kósa Lajos és Szijjártó Péter!

Soha, semmilyen formában nem folytam bele eddig a politikába. Nem kommentáltam fórumokba, blogokba, nem írtam nyílt leveleket. Most eljött az ideje, mert valahol ki kellett adnom azt, ami bennem van.

Kedves Lajos, kedves Péter!

Először is, hadd köszönjem meg a sok-sok tízezer deviza hiteles sorstársam nevében, hogy belénk rúgtatok még egyet. Nem volt elég a gazdasági válság, az, hogy speciel az 57.000 Ft-os lakáshitelem* szép csendben felkúszott 99.000 Ft-os  csúcsra (na jó, jelenleg mindössze 88.600 Ft - bagatell összeg), most jöttök ti, akik csak erre vártak és jól odadöftök még egyet a "bolsevik" bagázsnak. Hadd tudja meg az egész világ, hogy mit hagytak itt nektek szegényeknek. Hadd lássa mindenki, hogy miért is nem fogjátok tudni felépíteni az ígéretek földjét. Nem lesz itt semmi mindabból, amit ígértetek. Nem lesz szocpol, nem lesz adócsökkentés, nem lesz itt semmi. Pláne nem egymillió új munkahely. Egyszerű az oka: jelenleg a magyar gazdaság nem bírná el. Ehhez nem kell közgazdásznak lenni, mindössze egy minimális és józan paraszti észre van szükség. Amíg az emberek minimálbérre vannak bejelentve, amíg alig másfél vagy két millió magyar után fizetnek járulékot (ha valaki tudja a pontos számot, akkor ne tartsa magában), addig mégis mit akartok.

*Persze, tudom, én vagyok a hülye és a balfasz, hogy szeretnék egyről a kettőre jutni becsületes módon és a szerény fizetésemből próbálok megvásárolni egy 41m2-es lyukat magamnak.

Jó, tudom, hiszékeny nemzet vagyunk. Találtatok is magatoknak szépen több, mint két millió embert, akit meg lehetett vezetni. Szép munka volt. Most tietek a dicsőség és a hatalom. Most kéne bemutatni, hogy tökös csávók vagytok és megcsináljátok a programotokat. Ja, hogy az nincs?

- Nem baj, majd hivatkozunk arra, hogy mekkora szart hagytak ránk.
- Miért? Szarban vagyunk?
- Honnan tudjam, én sem voltam bent az üléseken. A bölcs vezér azt mondta, ki kell vonulni. Fogalmam sincs, hogy mi történt ott az elmúlt négy évben...

Drága Lajcsikám, édes Petikém!

Tudjátok, itt basztátok el, de nagyon.

Talán az elmúlt négy évben a munkahelyeteken (ld. Tisztelt Ház) dolgozni kellett volna és nem kivonulgatni. Akkor talán képben lehettetek volna eddig is többek között az ország gazdasági helyzetével. Ezzel szemben éveken át bojkottáltátok a munkátokat, mert volt egy Ferenc nevű úriember, aki nektek nem volt szimpatikus. Igen, hazudott, hazudtak, ahogyan tettétek és teszitek ezt ti is. A kampány során, és most majd a napi politikában is, ahová méltoztattatok visszatérni. Kedves Lajoskám, nem kell messzire visszatekinteni, elég csak az ominózus ATV-s riportodra, ahol egy három éves gyerek leolvashatta a zavarodott orcádról, hogy olyan szinten hazudsz és mellébeszélsz kínodban, hogy azt már gyurcsányinak is nevezhetnénk.

Talán az elmúlt években javaslatokat kellett volna felsorakoztatni, nem állandóan keresztbe tartani. Lehet, hogy Viktor pajtásotoknak sem a durcást kellett volna játszania. Három és fél évig (!) nem szólalt fel a Parlamentben? Van olyan ember, aki szerint ez normális?

Navrasics Tibi telefonja csörög.

- Hello Tibi, Viktor vagyok!
- Szeva Viktor! Mi újság? Jössz ma "dolgozni"?
- Semmi baszod. Bemegyek ma is, de az kurva élet, hogy ma sem szólok egy szót sem. Nehogy már dolgozzak, amíg ilyen ember van felettem.
- Igazad van Viki. Te vagy a mi nagy vezérünk. Vonuljatok csak ki, én addig majd elutasítok mindent.

Világos. Magyarországon biztosan van még a Parlamenten kívül olyan munkahely, ahol 3 és fél évig nem kell dolgozni és ezért még pénzt is adnak. Valószínűleg minden második kőműves brigád elvonul az építési telekről, ha megjelenik a művezető, mert ők nem hajlandóak egy téglát sem megfogni. A ház majdcsak felépül magától, nem?

Véleményem szerint elmondhatatlanul gusztustalan az a képmutatás, amit tanúsítotok, srácok. Nemzeti összefogás, meg hajrá magyarok?

Hol éltek ti, biciklibelsőben?

Ne foglalkozzatok semmivel. Nem baj, hogy megint drágábbak lettek a hitelek, a jövő héten tuti megint lesz üzemanyagár elemés, hogy a magyar forintért már lófaszt sem kapni. Nem ti tehettek róla. Nem, ti egészen biztosan nem.

Félreértés ne essék: nem volt jobb az előző banda sem, nem vagytok jobbak vagy mások ti sem. Röpke egy hónap elég volt, hogy ezt bebizonyítsátok.

Ha egy fikarcnyi becsület lenne bennetek, akkor feltennétek a kezeteket, és szépen annyit mondanátok: bocsánat Magyarország, bocsánat magyarok!

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kosalajos.blog.hu/api/trackback/id/tr912057523

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kósa Lajos megbolondult? 2010.06.04. 23:47:36

Nem mintha semmi alapja ne lenne annak, amit Kósa mondott. De ilyet akkor sem mondunk, mert nagyon hamar önbeteljesítő próféciává válhat. „Úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esélyünk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása